AMSTERDAM - Volgens Gianluigi Buffon wordt de tweede ontmoeting met Ajax in de derde ronde van de Europa League geen formaliteit. Dit stelt de doelman van Juventus dinsdag op zijn persoonlijke website. "Het zal heel zwaar worden", schrijft de Italiaan.

"We zullen proberen om het af te maken na de mooie zege in Amsterdam van vorige week", vervolgt hij. In de Arena won Juventus met 1-2.

"We zijn allemaal zeer geconcentreerd en rekenen op de steun van de fans. Met de ploeg zitten we in een uitstekende fase van het seizoen. Het is zaak om deze vorm zo lang mogelijk vol te blijven houden."

Oogsten

Buffon denkt dat hij dit seizoen nog kan gaan oogsten met Juventus. "Zowel in Italië als Europa maken we kans op prijzen. Al is het vooral belangrijk om volgend seizoen opnieuw deel te nemen aan de Champions League. Dat staat bovenaan mijn verlanglijstje."

In de Serie A bekleedt Juventus momenteel de vierde plaats. Deze plek geeft aan het einde van de jaargang toegang tot het voorportaal van het miljoenenbal.