AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar beschaamde vrijdag met twee treffers tegen Udinese (3-2) het vertrouwen van AC Milan-coach Leonardo niet. Bij absentie van de geblesseerde Marco Borriello mocht de Achterhoeker in de basis beginnen.

"Een fantastische avond", aldus Huntelaar op de website van AC Milan. "Ik wist dat ik zou spelen. Het kan natuurlijk niet beter als je dan tweemaal scoort en als ploeg een belangrijke zege behaalt. Het samenspel met Ronaldinho verliep uitstekend, we combineerden goed."

De international schroefde zijn productie in de Serie A op naar vijf treffers; eerder trof hij doel tegen Catania (1-2) op 29 november en Genoa op 6 januari (5-2).

Manchester United

Dinsdag ontvangt AC Milan in de achtste finale van de Champions League Manchester United. "Ik weet niet of ik dan speel, natuurlijk zou ik dat dolgraag willen."

Trainer Leonardo telde zijn zegeningen. "Huntelaar benutte zijn kansen en Alessandro Nesta en Alexandre Pato leverden een formidabele prestatie na blessureleed. Allemaal positieve aspecten in de aanloop naar dinsdag."