DOETINCHEM - De Graafschap heeft thuis tegen FC Emmen niet de koppositie kunnen verstevigen. De koploper uit de Eerste Divisie heeft de wedstrijd met 2-3 verloren. De Doetinchemmers hebben een voorsprong van vier punten op de nummer twee Go Ahead Eagles.

Al vroeg kwam FC Emmen op voorsprong. Hans Denissen opende na acht minuten de score. Een kwartier later werd de stand gelijk getrokken. Berry Powel maakte de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam FC Emmen weer voor te staan door een treffer van Ruud ter Heide.

Een kwartier voor het eindsignaal scoorde hij nogmaals: 1-3. Twee minuten later kwam De Graafschap weer in het spel doordat Soufian El Hassnaoui de stand op 2-3 zette.

FC Zwolle

FC Zwolle heeft goede zaken gedaan. De nummer vier van de Eerste Divisie versloeg thuis Telstar: 1-0. Danny Schreurs maakte het enige doelpunt.

FC Volendam heeft thuis niet kunnen winnen. De Volendammers moesten hun meerdere erkennen in AGOVV Apeldoorn: 0-1. Edgar Manucharyan maakte na een kwartier de winnende treffer.

MVV

De laatste wedstrijd in de Eerste Divisie van vrijdag was die van FC Omniworld tegen MVV. Beide ploegen scoorden een keer, waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde: 1-1.

MVV kwam op voorsprong door een doelpunt van Daniel Gomez. Tien minuten voor het eind maakte Mitchell Kappenberg de gelijkmaker.