AMSTERDAM - Eljero Elia probeert zijn vorm van voor zijn blessure weer op te pakken met zijn club Hamburger SV. De oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag is niet te spreken over zijn rol aan de rechterbuitenkant.

"Dit is niet mijn positie", vertelt Elia tegenover de Hamburger Morgenpost over zijn rol bij HSV.

De Oranje-international is door zijn trainer Bruno Labbadia aan de rechterkant gezet, in plaats van Elia's favoriete plek linksbuiten. De voornamelijkste reden hiervan is de uitstekende vorm van zijn ploeggenoot Marcell Jansen, die nu zijn plek als linkervleugelaanvaller inneemt.

"Dat is niet mijn positie. Ik weet dat en de trainer weet dat. Iedereen weet dat ik aan de verkeerde kant sta", aldus Elia in het dagblad.

Gedachten

Elia hoopt dat zijn trainer zijn huidige standpunt herziet. "Maar hij gaat voorlopig niet van gedachten veranderen. Ik moet op rechts spelen, voor het eerst in mijn leven", aldus de aanvaller die zijn rol niet zal weigeren.

"Ik heb nu al op rechts gespeeld, in de spits. Als de trainer het me vraagt, speel ik in de verdediging. Maar mijn doel is weer op links terecht te komen."

WK

Met het aankomende WK in Zuid-Afrika is het belangrijk dat de Nederlander zijn vorm weer terugkrijgt. Bondscoach Bert van Marwijk blijft hem volgen. "Hij ziet mij liever op links, terwijl ik hier op rechts speel. Geen idee of dat slecht voor me is."

De 22-jarige aanvaller is erop gebrand om een grote speler te worden. "Dan moet ik ook aan de rechterkant uit de voeten kunnen'', beseft Elia. "Ik heb een doelpunt nodig. Dan gaat het bij mij weer lopen."