AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar zal de komende maanden speelminuten moeten maken om in beeld te blijven bij bondscoach Bert van Marwijk. De spits van AC Milan is momenteel dan ook nog niet echt bezig met het WK dat komende zomer in Zuid-Afrika gehouden wordt.

"Op dit moment niet", vertelt Huntelaar donderdag tegenover Voetbal International. "Ik concentreer me volledig op AC Milan", vervolgt hij.

Huntelaar kan nog steeds geen basisplaats verwachten van de trainer van de Milanezen, Leonardo. "Ik sta achter mijn keuzes. Dat ik vorige zomer moest vertrekken bij Real Madrid was voor mij geen teleurstelling."
 

Stuttgart

Ook kreeg de 'Hunt' een aanbieding bij het Duitse Stuttgart, die kans heeft hij naast zich neergelegd.

"Spijt van mijn overgang naar Milan heb ik zeker niet. Ik ken de geluiden dat ik beter naar Stuttgart had kunnen gaan. Maar ik ben een topsporter, ik wil het hoogste bereiken. Ik moet gewoon geduld opbrengen bij Milan en dat geduld heb ik ook wel. Ik wil er alles uithalen", aldus de spits tegenover het weekblad.

WK

"Maar natuurlijk, als we het er toch over hebben, het WK is het mooiste wat er is voor een topsporter. Daar wil je bij zijn, en presteren."

"Nederland in extase brengen, dat wil ik ook. WK’s en EK’s heb ik als jongen al geweldig gevonden. Dat is de droom van iedereen. Bij Milan hebben wij het er uiteraard wel eens over in de kleedkamer, een finale Nederland-Italië zou mooi zijn."