LONDEN - Arsenal heeft Liverpool van zich afgehouden in de strijd om de derde plaats in de Engelse voetbalcompetitie. De Londense ploeg won woensdag in het eigen Emirates Stadium met 1-0 van Liverpool, dat de achterstand op Arsenal daardoor zag oplopen tot acht punten.

Abou Diaby maakte twintig minuten voor tijd op aangeven van Tomas Rosicky het enige doelpunt.

Ryan Babel was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. De invaller speelde zich knap vrij, maar zijn inzet verdween via de vingertoppen van Arsenal-keeper Manuel Almunia en de lat over het doel.

Dirk Kuijt maakte de hele wedstrijd vol bij Liverpool, dat zich in het vervolg van de competitie vooral zal moeten richten op het verdedigen van de vierde plaats.

Puntverlies

Nummer twee Manchester United verspeelde op bezoek in Birmingham bij Aston Villa twee duren punten in de titelstrijd met Chelsea: 1-1. 

De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Carlos Jimenez Cuellar. James Collins bracht United met een eigen doelpunt onbedoeld weer langszij. De ploeg van doelman Edwin van der Sar moest na een half uur met tien man verder nadat aanvaller Nani rood had gekregen.

Spurs

Tottenham Hotspur, een concurrent van Liverpool voor de vierde plek, verloor met 1-0 bij Wolverhampton Wanderers en bleef op 43 punten staan.

Hull City beleefde een vervelende avond bij Blackburn Rovers. De degradatiekandidaat verloor niet alleen met 1-0 door een eigen doelpunt van Boaz Myhill, maar moest na veertig minuten ook verder met tien man omdat George Boateng rood had gekregen. Jan Vennegoor of Hesselink werd nog voor het rustsignaal gewisseld bij Hull.