ZEIST - Kristian Bak-Nielsen van sc Heerenveen heeft een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd gekregen voor zijn beschuldigingen aan het adres van scheidsrechter Kevin Blom.

De verdediger van de Friezen beweerde anderhalve week geleden na de verloren competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (2-1) dat Blom de Hagenaars expres had laten winnen.

Bak-Nielsen deed zijn opvallende uitlatingen op de website van de bekerwinnaar. De Deen liet daar onder meer optekenen: ''Na de 1-1 vroeg ik de scheids waar hij mee bezig was. Hij zei dat hij wilde dat ADO zou winnen.''

Lachen

Volgens Bak-Nielsen had Blom ook staan lachen na het tweede doelpunt van ADO. De aanklager betaald voetbal van de KNVB besloot een vooronderzoek in te stellen naar de beschuldigingen van de Friese verdediger.

De aanklager deed Bak-Nielsen een schikkingsvoorstel dat bestaat uit een voorwaardelijke schorsing en een geldboete van 1000 euro. Heerenveen liet woensdag op de website weten dat de voetballer het voorstel heeft geaccepteerd.