AMSTERDAM - André Wetzel wil zijn baan terug als technisch directeur bij ADO Den Haag. Dit heeft hij dinsdagavond geëist bij de arbitragecommissie van de KNVB, meldt De Telegraaf. Indien de commissie besluit dat de arbeidsovereenkomst toch ontbonden moet worden, eist Wetzel een vergoeding van 340.000 euro.

Wetzel spande de zaak aan nadat ADO hem eind december ontsloeg. Ten onrechte, volgens de trainer.

Aanleiding was de vervroegde terugkeer van aanvaller Ricky van den Bergh in de ADO-selectie.

Technisch directeur Wetzel had de speler tijdelijk teruggezet naar het tweede elftal, maar buiten hem om besloot de raad van commissarissen Van den Bergh weer aan de spelersgroep toe te voegen, onder meer na aandringen van het Haagse publiek.

Verkeerde keelgat

Dit besluit schoot Wetzel in het verkeerde keelgat, waarna hij in een interview in De Volkskrant liet weten dat hij tot zijn ongenoegen niet bij dit besluit betrokken was geweest.

De club betoogde dinsdagavond tegenover de arbitragecommissie dat er al langere tijd ontevredenheid was over het functioneren van Wetzel. Daarvan heeft ADO echter niets op papier staan.

''In de notulen van de laatste vier commissarissenvergaderingen, waar Wetzel bij aanwezig is geweest, is geen woord van kritiek te vinden", zei Eric Vilé, de advocaat die Wetzel bijstaat.

'Klein kind'

Namens de club uit de hofstad kwam raadsman Fred Guelen desondanks met een reeks pittige verwijten aan het adres van Wetzel. Zo zou hij een eilandje zijn geweest binnen de club en voortdurend slecht hebben gesproken over collega's en commissarissen.

''Als Wetzel zijn zin niet kreeg, gedroeg hij zich als een klein kind, dat stampvoetend zijn ongenoegen kenbaar maakte."