AMSTERDAM - Moestafa El Kabir heeft zijn langste tijd bij NEC gehad. De 21-jarige aanvaller kreeg maandag van technisch directeur Carlos Aalbers te horen dat hij geen wedstrijden meer mag spelen voor Jong NEC, meldt De Gelderlander.

Volgens Aalbers is er sprake van een disciplinaire maatregel. Eerder dit seizoen werd El Kabir al uit de selectie gezet door de toenmalige hoofdtrainer Dwight Lodeweges.

"Er is niks veranderd. Zijn gedrag is niet verbeterd. Als we dat zouden accepteren, doen we onze uitgangspunten geweld aan en ben je niet meer geloofwaardig", aldus Aalbers tegenover De Gelderlander.

Transfervrij

El Kabir heeft tot 15 maart de tijd om een club te vinden in een van de landen met een zomercompetitie. Daar is de transfermarkt namelijk nog open.

Hij mag gratis vertrekken bij de Nijmegenaren, ondanks dat zijn contract nog tot 2012 doorloopt.

"Ik hoop dat er snel een oplossing komt. Ik mag alleen nog trainen bij Jong NEC. Waarom? Daarvoor moet je bij Carlos Aalbers zijn. Maar als ik voor 15 maart geen andere club heb, maak ik hier het seizoen af en is het daarna het beste als we uit elkaar gaan", zo reageerde de speler zelf.