AMSTERDAM - Dirk Kuijt maakt met Liverpool een opmars op de ranglijst van de Premier League. Na een zwakke eerste seizoenshelft zijn 'The Reds' de laatste weken geklommen naar de vierde plaats achter Arsenal. Kuijt gelooft na de zege van zaterdag op Everton (1-0) dat er meer mogelijk is.

''Stiekem zijn we aan een sterke serie bezig met zeventien punten uit zeven wedstrijden waarbij we zes keer de nul hebben gehouden'', zegt de Katwijker tegenover Sportweek. ''We sluipen weer naar boven.''

Volgens Kuijt, die met zijn doeltreffende kopbal de held was in de Merseysidederby, is de afgelopen wedstrijden het oude Liverpool weer te zien.

"De degelijkheid keert terug bij ons. Het staat weer als een huis, we zetten gezamenlijk druk, zijn weer lastig om te verslaan. Zelfs met tien man zoals afgelopen zaterdag. Men moet weer rekening met ons gaan houden."

Arsenal

Koploper Chelsea en nummer twee Manchester United lijken niet meer in te halen, maar de derde plaats is weer in zicht.

''Er komen nu belangrijke duels aan tegen Arsenal (woensdag, red.) en Manchester City (21 febuari, red.). Winnen we van Arsenal dan staan we op twee punten van hen."