AMSTERDAM - Demy de Zeeuw constateerde na de thuiszege van Ajax op FC Twente (3-0) dat de Amsterdammers weer kans maken op de tweede plek in de eredivisie. Zelfs de landstitel sloot de middenvelder niet uit.

Ajax verkleinde door de zege het gat met de Tukkers tot zes punten. Koploper PSV koestert nog altijd negen punten voorsprong op de Amsterdammers.

''Ik denk het wel'', antwoordde De Zeeuw tegenover Eredivisie Live desondanks op de vraag of Ajax nog in aanmerking komt voor het kampioenschap. ''FC Twente en PSV spelen nog tegen elkaar en wij krijgen PSV ook nog thuis'', redeneerde hij.

Toch leek het duel in de Arena de eerste twintig minuten voor de ploeg van De Zeeuw geheel de andere kant op te gaan. ''Zij kregen toen twee hele grote kansen. Daar komen wij goed weg want anders wordt het een hele moeilijke middag.''

McClaren

Twente-trainer Steve McClaren had dat ook gezien en baalde dan ook stevig van de nederlaag. ''We hebben deze wedstrijd in de eerste twintig minuten verloren.''

''Het openingsdoelpunt van Ajax kwam uit het niets en deed de wedstrijd veranderen. Bij de tweede en derde goal waren we naïef. We hebben nog een lange weg te gaan voordat we ons titelkandidaat mogen noemen'', aldus de Engelsman.