VENLO - Winnen van VVV in het eigen stadion De Koel blijkt dit seizoen een bijna onmogelijke opgave. Alleen Ajax slaagde er tot dusver in om in Venlo als winnaar van het veld te stappen.

Ook Vitesse maakte zondag in een boeiend voetbalgevecht kennis met de reputatie van VVV.

De thuisploeg deed met de 2-0-zege goede zaken in de strijd om klassebehoud. De Limburgers hadden daarbij wel eerst de hulp van Vitesse nodig. Civard Sprockel gleed in de eerste helft de bal in eigen doel.

Patrick Paauwe maakte in de slotminuten met een prachtige vrije trap de 2-0. Door de zege haakt VVV aan bij de middenmoot op de ranglijst.

Opvlieging

Een opvlieging van Adil Auassar resulteerde voor rust in de openingstreffer. De middenvelder dook het strafschopgebied in, zette scherp voor en zag tot zijn verrassing dat Sprockel de bal in zijn eigen doel gleed. Het was ook meteen de enige goed opgezette Venlose aanval.

VVV speelde in het eerste bedrijf slordig, met Gonzalo Garcia als grootste voorbeeld. De vervanger van Keisuke Honda leed veel balverlies, waardoor menige aanval vroegtijdig stuk liep.

De beste kansen waren voor Vitesse, maar doelman Kevin Begois redde bekwaam op schoten van Santi Kolk en Nicky Hofs.

Velthuizen

VVV had meteen na de hervatting het duel moeten beslissen, maar Sandro Calabro en Ruben Schaken misten of moesten hun meerdere erkennen in doelman Piet Velthuizen. De derde doelman van Oranje redde ook knap op een afstandsschot van Auassar.

Vitesse, dat zonder de geblesseerde topschutter Lasse Nilsson aantrad, drong meer aan, maar het leidde niet tot grote kansen.

De enige mogelijkheid was voor invaller Alexander Büttner, maar diens inzet was veel te slap. Paauwe stelde in de slotfase de Venlose zege veilig door de bal uit een vrije trap achter Velthuizen te schieten.