WAALWIJK - Het zit hekkensluiter RKC Waalwijk niet mee. De ploeg van trainer Ruud Brood verloor zondag tegen NEC voor de vierde wedstrijd op rij met één doelpunt verschil.

Het enige doelpunt, gemaakt door Bas Sibum, viel bovendien pas in blessuretijd: 0-1.

RKC staat daardoor met een schamele twaalf punten nog altijd vast op de laatste plaats.

De Waalwijkers verloren in dit kalenderjaar al van NAC Breda (0-1), Willem II (1-2) en Feyenoord (0-1). Brood had zijn elftal in die wedstrijden aardig zien voetballen, maar ook geconstateerd dat RKC moeilijk tot scoren kwam.

Vier aanvallers

De coach besloot daarom tegen NEC maar liefst vier aanvallers het veld in te sturen, in de hoop zo doelpunten af te dwingen.

Ook met deze zeer offensieve speelwijze lukte het RKC echter niet om te scoren. NEC-doelman Gabor Babos beleefde in Waalwijk wel een drukke middag, maar hij moest vooral schoten van afstand pareren.

Derk Boerrigter kreeg vroeg in de wedstrijd op aangeven van Shkodran Metaj een aardige mogelijkheid. Zijn schot werd door Babos echter tot hoekschop verwerkt. Een poging van Fouad Idabdelhay van net buiten het zestienmetergebied hobbelde net naast het doel.

Benson

Kort na rust moest de Hongaarse keeper zich strekken om een schot van Fred Benson uit zijn doel te houden. Even later schoot invaller Charlison Benschop op de voeten van Babos. De Waalwijkers slaagden er echter nauwelijks in om met goed uitgespeelde aanvallen de verdediging van NEC te ontregelen.

Het elftal van trainer Wiljan Vloet, dat dinsdag niet in actie kon komen tegen Willem II omdat het veld was afgekeurd vanwege de weersomstandigheden, moest het vooral hebben van individuele acties van Saïdi Ntibazonkiza en Björn Vleminckx.

Blessuretijd

De kleine Ntibazonkiza liep zich echter vaak vast op de defensie van RKC. Een kwartier voor tijd schoot hij in vrijstaande positie naast.

Ver in blessuretijd kregen de Nijmegenaren echter toch meer dan ze verdienden. Door een treffer van Sibum klom NEC naar de veertiende plaats op de ranglijst.