MADRID - Rafael van der Vaart heeft zaterdag zijn rentree gemaakt bij Real Madrid. De middenvelder van het Nederlands elftal mocht in de slotfase van het duel met Espanyol invallen voor clubicoon Raul. De Madrilenen stonden toen al met 2-0 voor, uiteindelijk won de 'Koninklijke' met 3-0.

Van der Vaart kon een aantal weken niet voetballen vanwege een kuitblessure. Zaterdag keerde hij terug in de selectie van trainer Manuel Pellegrini.

De Nederlander kreeg echter niet meteen zijn basisplaats terug, mede omdat Guti het de laatste weken goed deed op zijn positie. Sergio Ramos bracht Real Madrid al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Raul verdubbelde de score na een half uur.

Van der Vaart had zaterdag maar weinig tijd nodig om zijn waarde weer te bewijzen. Hij leverde vijf minuten na zijn entree de assist bij het doelpunt van Gonzalo Higuaín.

Real Madrid verkleinde door de zege de achterstand op koploper Barcelona weer tot vijf punten. De Catalanen wonnen eerder op de avond met 2-1 van Getafe.