AMSTERDAM - John Terry mag de bekerwedstrijd die Chelsea volgende week zaterdag speelt tegen Cardiff City laten schieten. Dat liet trainer Carlo Ancelotti dinsdagavond weten na afloop van de inhaalwedstrijd tegen Hull City (1-1).

Terry is hét gespreksonderwerp in Engeland nadat boulevardkranten onthulden dat de verdediger er een buitenechtelijke relatie op nahield met de vriendin van zijn oud-ploeggenoot Wayne Bridge.

De vrouw van Terry is na alle commotie met de kinderen naar Dubai gevlogen. Naar verluidt zou het clubicoon van Chelsea haar graag achterna reizen in een poging zijn huwelijk te redden.

"Als hij een vakantie nodig heeft, krijgt hij een vakantie", was de reactie van Ancelotti tegenover de BBC. "Dit gaat verder niemand iets aan. Jullie merken het wel als je de opstelling ziet."

Sfeer

Volgens Ancelotti heeft de kwestie geen invloed op de stemming in de kleedkamer. "De sfeer is net zo goed als anders", zei de Italiaan. "Niets kan onze concentratie verstoren in de jacht op de landstitel."

Ondanks de beweringen van Ancelotti speelde Chelsea een matige wedstrijd, terwijl de supporters van Hull met liedjes als 'Terry where is your wife', de speler negentig minuten lang treiterden.

Boezemvriend

Ook bondscoach Fabio Capello is door 'Terry-gate' met een probleem opgezadeld. Vanuit de media is een lobby gaande om de 29-jarige verdediger zijn aanvoerdersband bij de nationale ploeg af te nemen, terwijl mede-international Bridge aan vrienden zou hebben laten weten nooit meer met zijn voormalige boezemvriend samen te willen spelen.

Bridge kreeg al de steun van zijn ploeggenoten van Manchester City, de club waarvoor hij sinds januari vorig jaar speelt. Carlos Tevez, Nigel de Jong en Stephen Ireland toonden zondag tijdens de wedstrijd tegen Portsmouth een shirt met de opdruk 'Team Bridge' om hun collega een hart onder de riem te steken.