ZEIST - De voetbalbond KNVB heeft de negen wedstrijden die voor vrijdag in de Jupiler League op het programma stonden afgelast. Het overgrote deel van de betreffende speelvelden blijkt vanwege de sneeuw en vorst onbespeelbaar. Dat maakte de bond donderdag bekend.

De KNVB voerde donderdagochtend overleg met de clubs en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) over de situatie op de velden.

De bond had weerrapporten gekregen van Meteoconsult die aangaven dat de weerssituatie in de betreffende steden de komende dagen zal verslechteren.

De kans was daarom vrijwel nihil dat de velden vrijdag bespeelbaar zouden zijn. De CED gaf bovendien de voorkeur aan het bijeenhouden van de speelronde.

Afgelast

De wedstrijd FC Oss - Go Ahead Eagles, die voor donderdagavond op het programma stond, werd woensdag al afgelast. De KNVB heeft alle duels vastgesteld voor maandag 8 februari.

Voor de inhaalduels in de eredivisie van dit weekeinde blijft de situatie onveranderd. Omdat de betrokken stadions over veldverwarming beschikken, gaan de wedstrijden in principe gewoon door. Bij twijfel over de speelbaarheid van het veld zal een veldkeuring plaatsvinden.