AMSTERDAM - De kans dat Rasmus Lindgren een nieuwe kans krijgt bij Ajax lijkt te zijn toegenomen. De middenvelder stond op de nominatie om te mogen vertrekken, maar tijdens het trainingskamp in Portugal heeft hij zich dusdanig laten zien dat Martin Jol zou zijn gaan twijfelen, zo meldt het AD.

Omdat Eyong Enog voorlopig in Angola vertoeft voor de Afrika Cup, Demy de Zeeuw bij een volgende gele kaart geschorst is en Gabri net hersteld is van een blessure, zou de Scheveninger Lindgren de komende periode nog wel eens nodig kunnen hebben.

De controleur staat echter wel in de belangstelling van Bröndby IF. De Deense club bekeek hem tijdens het oefenduel tegen zijn oude club FC Groningen en onderzoekt de mogelijkheid om Lindgren aan te trekken.

De 25-jarige speler die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax keerde in 2007 na drie jaar bij de Noordelingen terug bij de club. In totaal speelde hij 37 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij vier keer tot scoren kwam. Dit seizoen maakte Jol echter nog geen gebruik van hem.