ARNHEM - Eredivisieclub Vitesse verandert per direct van hoofdsponsor. Na vijfenhalf jaar maakt financiële dienstverlener AFAB plaats voor Zuka.nl.

De internetmakelaar siert vanaf komende zondag, wanneer Vitesse in Nijmegen tegen NEC aantreedt, het tenue van de Arnhemmers. Dat meldde de club donderdag.

Vitesse en Zuka.nl kwamen een contract overeen voor anderhalf jaar. AFAB verdwijnt niet als geldschieter.

De verbintenis, die op 1 juli zou aflopen, is omgezet in een zogeheten partnerovereenkomst voor eveneens anderhalf jaar.

Prettig

''Het is prettig dat we in een vroegtijdig stadium kunnen zeggen dat het hoofdsponsorschap is ingevuld'', aldus algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse.

''Dat is toch een essentieel bedrag binnen de begroting van een voetbalclub. Per saldo levert de nieuwe situatie Vitesse meer op, want AFAB gaat door als partnersponsor.''

Hoeveel geld Zuka.nl in Vitesse steekt, maakte de club niet bekend. Volgens AD Sportwereld zou het gaan om meer dan 1 miljoen euro. Vitesse verkeerde de afgelopen jaren meer dan eens in grote financiële problemen, maar wist telkens miljoenentekorten te saneren.