MOSKOU - Guus Hiddink voelt zich volgens zijn manager nog steeds 100 procent bondscoach van Rusland. Niettemin praat de begeerde trainer binnenkort voor de eerste keer met zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen serieus over de nabije toekomst.

''Guus is net terug van een vakantie in Afrika'', liet zijn Nederlandse adviseur woensdag weten.

''Ik heb voor zondag een afspraak met hem gemaakt. Dan bekijken we de huidige situatie en bespreken we mogelijke plannen.''

Het Nationale Academiefonds (NAF), met de Russische Chelsea-baas Roman Abramovitsj als grote geldschieter, liet eerder deze week weten dat het fonds per 1 januari 2010 is gestopt met het betalen van het torenhoge salaris van Hiddink als bondscoach van Rusland.

Volgens officiële bronnen zou de Achterhoeker jaarlijks 7 miljoen euro hebben ontvangen. De Russische ploeg wist zich eind vorig jaar niet te kwalificeren voor het komende WK in Zuid-Afrika.

Geruchten

Na de mededeling dat het NAF zich niet langer garant stelde voor de betalingen aan Hiddink zwelden de geruchten over een aanstaand vertrek van de Nederlander uit Rusland meteen sterk aan. Vooral het sukkelende Juventus zou in hem geïnteresseerd zijn. Volgens Van Nieuwenhuizen loopt het evenwel allemaal zo'n vaart nog niet.

''Zijn contract in Rusland loopt pas in juni af. Tot die tijd is hij een volledig toegewijd bondscoach. Ondanks alle verhalen in de media hebben we nog met geen enkele club gesproken over een contract.''

Aanbod

Volgens Van Nieuwenhuizen heeft Hiddink van de inmiddels opgestapte bondsvoorzitter Vitali Moetko, tevens minister van sportzaken, eerder al een aanbod gekregen om voor twee jaar bij te tekenen als bondscoach. ''Het is logisch dat we nu even wachten op zijn opvolger. Pas als de nieuwe voorzitter is benoemd, kunnen we eventueel een nieuwe stap zetten.''

De presidentsverkiezing bij de Russiche voetbalbond is op 3 februari. Sergei Foersenko, oud-preses van Zenit St. Petersburg, is de belangrijkste kandidaat. Hij is evenals de opgestapte Moetko een goede vriend van premier Vladimir Poetin.