TILBURG - Voorzitter Hans Verbunt van Willem II heeft woensdag met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Hij was bijna vier jaar in dienst bij de club uit Tilburg. In die periode vielen niet alleen de sportieve prestaties tegen.

Willem II kampt ook met een tekort van miljoen euro's, waardoor de begroting verder omlaag moet.

Verbunt verklaarde onlangs nog dat de jaarlijkse kosten van Willem II miljoenen euro's te veel bedragen. Hij wilde vooral snoeien in de salarissen van de spelers van het eerste elftal.

Willem II kampt volgens Verbunt met tekorten omdat een aantal voetballers met hoge inkomens niet is verkocht. De Brabantse club voegde de jeugdopleiding al samen met die van het noodlijdende RKC.

Willem II speelde in 1999 nog in de Champions League. Verbunt beloofde bij zijn aanstelling in maart 2006 dat de Tilburgse club weer zou meestrijden om deelname aan Europees voetbal.

Spreekkoren

Willem II vecht de laatste jaren echter vooral tegen degradatie en bekleedt halverwege dit seizoen de vijftiende plaats van de eredivisie.

Supporters van Willem II drongen voor de winterstop met spreekkoren al aan op het vertrek van Verbunt. De voorzitter heeft zijn beslissing nog niet toegelicht. Op de website van de club valt te lezen dat Verbunt zijn besluit om persoonlijke redenen heeft genomen.