AMSTERDAM - Christian Eriksen zal zondag zijn officiële debuut maken in de selectie van Ajax. Trainer Martin Jol liet na afloop van de met 1-1 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen FC Groningen weten dat de jonge Deen voor het duel met NAC Breda zeker is van een plaats bij de eerste achttien.

Het zeventienjarige talent mocht deze winterstop van de Scheveninger met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Portugal.

De coach gaf hem in de duels tegen de zaterdagamateurs van Ajax en Groningen bovendien de nodige speelminuten.

Eriksen presteerde daarbij naar volle tevredenheid van Jol. "Zijn overzicht is wonderbaarlijk. Hij ziet alles wat er om zich heen gebeurd als hij in balbezit is. Hij speelt meer als iemand van 23 dan als een tiener", liet de oefenmeester eerder weten.

Prima zo

De oud-coach van Hamburger SV is sowieso tevreden over het verloop van de trip naar Zuid-Europa en ook met het gelijkspel tegen FC Groningen kan hij leven.

"We zitten aan het einde van een trainingskamp. Het is prima zo. We hebben goed getraind, onder goede omstandigheden. Of we klaar zijn voor de hervatting weet je pas achteraf, maar het ziet er goed uit", zegt hij op de clubwebsite.