BENGUELA - Mart Nooij heeft met Mozambique het eerste punt binnen op het toernooi om de Afrika Cup in Angola. De ploeg van de Nederlandse bondscoach knokte zich dinsdag tegen Benin terug van een 2-0-achterstand: 2-2.

Het elftal van Nooij moet het in groep C nog opnemen tegen Egypte en Nigeria, twee ploegen die normaal gesproken veel te sterk zijn voor Mozambique.

Mozambique mocht zich in Benguela de morele winnaar noemen. De mannen van Nooij herstelden zich knap van een vroeg opgelopen achterstand, door een benutte strafschop van Razak Omotoyossi en een ongelukkig eigen doelpunt van Dario Khan.

Miro bracht Mozambique na een half uur spelen met een rake kopbal terug in de wedstrijd. Tien minuten na rust maakte Goncalves Fumo gelijk (2-2). Spits Tico-Tico van Mozambique liet in de tweede helft nog een grote mogelijkheid liggen om zijn ploeg drie punten te bezorgen.

Zaterdag speelt de ploeg van Nooij tegen titelverdediger Egypte, dat dinsdag met 3-1 te sterk was voor Nigeria. Die ploeg is volgende week woensdag de laatste opponent van Mozambique.