AMSTERDAM - De kans lijkt groot dat Sol Campbell binnen afzienbare tijd weer onder contract staat bij Arsenal. De 35-jarige verdediger is met de club in onderhandeling over een verbintenis en moet bij de ploeg van trainer Arsène Wenger gaan fungeren als stand-in voor basisspelers Thomas Vermaelen en William Gallas.

Ondanks dat de oud-international niet meer de jongste is, vindt de coach van de 'Gunners' de leeftijd van Campbell geen probleem. "Zijn conditie is zeer goed. Hij kan nog steeds mee in de Premier League", laat de Fransman weten.

Hoewel de onderhandelingen tussen speler en club nog lopen, maakt de verdediger dinsdag zijn comeback in een wedstrijd van het tweede elftal van Arsenal tegen de beloften van West Ham United, zo meldt VI.

Campbell speelde tussen 2001 en 2006 al voor de ploeg uit Londen. De oud-speler van grote rivaal Tottenham Hotspur kwam in die periode tot 135 competitieduels waarin hij acht keer wist te scoren.

Notts County

Na zijn periode bij Arsenal verkaste hij voor drie jaar naar Portsmouth. Vervolgens leek Campbell zijn loopbaan af te sluiten bij Notts County uit de League Two, maar daar vertrok hij binnen een maand. Zodoende kan hij transfervrij terugkeren op het oude nest.