TURIJN - Trainer Ciro Ferrara staat bij Juventus aan de rand van de afgrond. De beginnende coach voelt zich naar eigen zeggen echter onder de toenemende druk nog steeds ijzersterk.

''Niets of niemand kan mij knock-out krijgen. Mijn moeder sloeg vroeger harder'', sprak hij dinsdag uitdagend op misschien wel één van zijn laatste persconferenties als trainer van de Oude Dame.

Ferrara verloor met Juventus zes van de laatste acht officiële wedstrijden. Woensdag wacht Napoli in het Italiaanse bekertoernooi.

Uitschakeling betekent vrijwel zeker ontslag voor Ferrara, die in dat geval het tweeluik met Ajax in februari voor de Europa League zou moeten missen.

Leermoment

''Ik zou ontslag niet als een persoonlijke nederlaag zien. Ik zou het als een leermoment beschouwen in mijn ontwikkeling als coach'', merkte hij op.

De persconferentie van Juventus voor het bekerduel met Napoli begon overigens ruim twee uur later dan gepland wegens crisisberaad tussen spelers, trainers en clubleiding.

Ferrara: ''Eén van mijn weinige vrienden op dit moment zei tegen me: 'Je lijkt op de bokser Rocky'. Daar zit wel wat in, vind ik. Ik zit bij wijze van spreken onder het bloed en ben beurs van de vele stoten die ik heb gekregen, maar ik zeg nog steeds tegen mijn opponent: ik voel niets, sla harder, want je doet me geen pijn.''

Hiddink

Bondscoach Guus Hiddink van Rusland zou een belangrijke kandidaat zijn om Ferrara tussentijds in Turijn op te volgen.

De Achterhoeker zou onlangs van de Russische voetbalfederatie toestemming hebben gekregen om zijn huidige functie te gaan combineren met een baan als clubcoach.