ESTEPONA - AZ wil de selectie graag versterken met de Uruguayaanse international Nicolás Lodeiro. De Alkmaarders hebben hun interesse kenbaar gemaakt bij de zaakwaarnemer van de 20-jarige middenvelder.

Dat liet directeur voetbalzaken Marcel Brands dinsdag weten vanuit het Spaanse Estepona, waar de landskampioen een trainingskamp heeft belegd.

AZ is echter niet de enige club die jaagt op de handtekening van de speler van Nacional, een club uit de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Verschillende Spaanse clubs, zoals Atletico Madrid en Valencia, zouden het talent ook graag over willen nemen.

Zuid-Afrika

Lodeiro debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg en maakt goede kans om komende zomer uit te komen op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.

Lodeiro, die in augustus 2007 debuteerde in het eerste elftal van Nacional, maakte een paar maanden geleden indruk op AZ tijdens het WK voor spelers onder 20 jaar in Egypte.

Alvarado

De Alkmaarders nemen voor het einde van de maand een besluit over het aantrekken van doelman Esteban Alvarado (20). De Costaricaan was vorige maand op proef bij AZ en hij maakte toen een goede indruk op de technische staf.

Alvarado was net als Lodeiro actief op het WK in Egypte, waar hij werd verkozen tot beste doelman van het toernooi. De keeper staat in zijn vaderland onder contract bij Deportivo Saprissa.