DOHA - Co Adriaanse vervolgt zijn loopbaan als bondscoach van Jong Qatar. Hij moet de jeugdploeg van de oliestaat naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen brengen. Dat heeft hij NOS Studio Sport, waarvoor hij voetbalduels analyseert, dinsdag laten weten.

De 62-jarige Adriaanse verblijft op dit moment in Doha om de lucratieve verbintenis helemaal af te ronden. Hij wil zijn trouwe assistenten Luc Nijholt en Chris Kronshorst meenemen.

De keuze van Adriaanse voor Qatar is opmerkelijk. De trainer verklaarde vorige maand nog dat hij vanaf komende zomer best weer aan de slag zou willen bij AZ, dat nu onder leiding staat van interim-trainer Dick Advocaat.

Adriaanse staat dit seizoen bij geen club onder contract. Hij sloeg afgelopen zomer onder meer een aanbieding van Ajax af.

Sjeiks

Adriaanse begon zijn trainersloopbaan als trainer van PEC Zwolle. Hij werkte vervolgens bij FC Den Haag, Ajax, Willem II, AZ, Porto, Metallurg Donetsk en Red Bull Salzburg. De oefenmeester werkte tussen 2007 en 2008 ook al in Qatar.

Hij had toen de selectie van Al-Sadd onder zijn hoede. De coach maakte toen een goede indruk bij sjeiks die ook worden betrokken bij de nationale ploegen van de oliestaat.