AMSTERDAM - PSV wil Dirk Marcellis en Stijn Wuytens niet verhuren in de winterstop. Trainer Fred Rutten heeft volgens Sportweek aangegeven dat hij beide spelers de rest van het seizoen niet kwijt wil.

Marcellis debuteerde twee jaar geleden verdienstelijk bij PSV en mocht na een sterke serie zelfs twee keer opdraven voor het Nederlands elftal. Dit seizoen is de situatie echter anders.

Het Eindhovense jeugdproduct raakte aan het begin van deze jaargang geblesseerd aan zijn lies en moet sinds zijn terugkeer genoegen nemen met een rol op de bank. Desondanks denkt Marcellis niet aan een verhuur.

"Mijn insteek is om bij PSV te blijven. Ik denk dat ik me hier verder kan ontwikkelen. Ondanks dat ik op het moment niet speel en weinig minuten maak, heb ik het idee dat ik beter word", gaf de 21-jarige jongeling kortgeleden aan.

Wuytens

Wuytens werd halverwege vorig jaar verhuurd aan De Graafschap waarin hij een goede indruk achterliet. De 20-jarige Belg werd teruggehaald, maar hoefde pas twee keer op te draven in de competitie.

De middenvelder kwam afgelopen weekeinde wel in actie in het oefenduel met Levante (1-1) en nam meteen de gelijkmaker voor zijn rekening.

"Hopelijk ga ik in de competitie ook wat meer spelen", vertelt Wuytens over zijn situatie bij PSV. "Ik heb de voorbije periode weleens gedacht of het niet beter voor mijn ontwikkeling zou zijn om verhuurd te worden."

Competitie

De Eindhovenaren staan tweede in de competitie met twee punten achterstand op koploper FC Twente. Dinsdag 19 januari hervat de ploeg van Rutten de competitie met het inhaalduel in Kerkrade tegen Roda JC.