AMSTERDAM - Een vertrek van één van de spitsen van AZ is voorlopig nog niet aan de orde. Zowel Graziano Pellè als Ari geeft in De Telegraaf aan te willen vechten voor zijn kans bij de regerend landskampioen.

"Op dit moment wil ik graag bij AZ blijven", vertelt Pellè aan het ochtendblad. "Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik wil eerst kijken wat de trainer van plan is."

Zijn Braziliaanse collega kent helemaal geen twijfel. "Ik blijf zeker bij AZ", is Ari stellig. "Onder de vorige trainer kwam ik niet aan spelen toe, maar deze is top. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar voor ons als groep. Advocaat is er pas kort, maar ik merk al dat we hechter zijn. Ik ga absoluut voor mijn kans."

Belangrijke pion

Laatstgenoemde was een belangrijke pion is het kampioensteam van de toenmalige trainer Louis van Gaal (negen doelpunten in twintig wedstrijden). Pellè daarentegen moest het ook in zijn tweede contractjaar vooral hebben van invalbeurten.

Onder de nieuwe trainer Ronald Koeman was de situatie omgekeerd. Na enkele goede optredens startte de Italiaan een paar keer in de basis terwijl Ari juist de reservebank mocht warmhouden.

Advocaat

De Alkmaarders gaan de tweede competitiehelft in met de derde coach in korte tijd. Dick Advocaat volgde in december de ontslagen Koeman op.