MANCHESTER - Manchester City heeft maandagavond in de Engelse Premier League een simpele zege geboekt op Blackburn Rovers: 4-1. De Argentijn Carlos Tevez scoorde driemaal.

Het schatrijke City, dat oprukte naar de vierde plaats op de ranglijst, leidde na 50 minuten al met 3-0 door treffers van Tevez (2) en Micah Richards.

Benjani Mwaruwari, die de Braziliaan Robinho op de bank hield, deed telkens het voorbereidende werk. Morten Gamst Pedersen kon iets terug doen na een fout van de Belg Vincent Kompany. Tevez had vlak voor tijd toch het laatste woord.

De Jong

Bij Manchester speelde Nigel de Jong de gehele wedstrijd. Robinho mocht de laatste 20 minuten meedoen in plaats van Craig Bellamy.

De thuisclub kon aanwinst Patrick Vieira alleen voor aanvang in zijn nette pak presenteren. Door een kuitblessure kon de Franse routinier nog niet debuteren.

Minuut stilte

De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens de aanslag op de spelersbus van Togo, aan de vooravond van het Afrikaans kampioenschap in Angola. De Togolese aanvoerder en sterspeler Emmanuel Adebayor staat bij City onder contract.