AMSTERDAM - Theo Lucius verblijft momenteel met FC Groningen in Portugal. De noorderlingen bereiden zich daar voor op de tweede seizoenshelft. De clubloze Lucius krijgt de kans om zich te bewijzen. Een aanbieding van het Griekse Larissa liep eerder op niets uit.

"Larissa was heel concreet, maar het aanbod viel me nog wat tegen", vertelt Lucius op de clubsite van Groningen.

"Het was toen nog vroeg en ik heb besloten te wachten. Maar er kwam niets meer. Achteraf kun je stellen dat ik heb gegokt en verloren", vervolgt de middenvelder.

"Als je met je gezin echter naar het buitenland moet verhuizen, moet er wel wat tegenover staan. Het avontuur is mooi, maar de meeste spelers doen het natuurlijk gewoon om er financieel beter van te worden."

Telefoontje

Toen kreeg de 33-jarige oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV een telefoontje van trainer Ron Jans.

"De trainer vertelde me wat de bedoeling was en hoe de club het voor ogen heeft. Ik breng natuurlijk ervaring met me mee en ben op meerdere posities inzetbaar. Je kunt van mij geen wonderen verwachten, maar ik wil me wel laten gelden. Ik probeer op een positieve manier aanwezig te zijn."

Positief

In de Algarve gaat Lucius proberen de technische staf van de Groningers te overtuigen. "Ik doe wat ik moet doen en aan het einde van de week hoop ik dat alle partijen tevreden zijn", zegt de nuchtere Brabander.

"Als FC Groningen vindt dat ik niet fit of niet goed genoeg ben, dan hebben ze daar alle recht toe. De afspraken zijn duidelijk. Mijn eerste indrukken zijn in ieder geval positief. Het is een zeer leuke club en ik ben uitstekend opgevangen. De rest is aan mij."