AMSTERDAM - Balazs Dzsudzsak is aan een uitstekend seizoen bezig bij PSV. De Hongaar speelde zich zelfs in de kijker bij Real Madrid. Althans, zo meldden verschillende Spaanse media onlangs.

"Toen ik het las, wist ik niet wat er met me gebeurde", vertelt Dzsudzsak maandag tegenover De Telegraaf over de vermeende interesse.

"Ik belde mijn vader en huilde bijna. Het was één van de mooiste dagen uit mijn leven."

De international hoorde tot dusver niets van ‘De Koninklijke’. Geen ramp volgens hem. Hij acht zich zelf nog niet klaar voor een dergelijke topclub.

"Bij PSV kan ik nog veel leren, de andere optie is een club als Valencia of Atlético Madrid als tussenstap. Het kan zomaar zijn dat ik hier nog een paar jaar blijf, maar ik heb de mentaliteit dat ik altijd meer wil", legt de linkspoot uit.

Tien miljoen

Clubs die Dzsudzsák van PSV willen overnemen zouden zo’n tien miljoen euro voor hem moeten neertellen. "Het is een perfecte afspraak", meent Dzsudzsak.

"Als mijn manager morgen belt en zegt dat bijvoorbeeld Valencia of Atlético wil betalen wat PSV vraagt, dan ben ik weg. Ik hou van het voetbal en het leven in Spanje. Als ze me willen, dan zeg ik oké, prima."

Voorlopig voelt hij zich thuis in de Lichtstad. "Ik heb Eindhoven en mijn ploeggenoten zelfs gemist tijdens de kerstdagen. Dat zegt alles over hoe ik me hier nu voel."