AMSTERDAM - Christian Eriksen mag zich tijdens de tweede seizoenshelft regelmatiger bewijzen bij de hoofdmacht van Ajax. Tijdens het trainingskamp van Ajax in Portugal maakte de Deense middenvelder van de A1 indruk op trainer Martin Jol.

''Ik denk wel dat ik hem vaker zal laten meetrainen en misschien zelfs af en toe in de wedstrijdselectie zal opnemen", vertelt Jol op de officiële website van Ajax.

''Toch wil ik hem nog niet gelijk met de druk opzadelen dat hij er nu al helemaal bij zit. Aan de andere kant: stel dat hij een keer goed invalt, kan dat hem natuurlijk ook weer wat verder brengen.''

Castillion

''Hij heeft zich goed aangepast", aldus Jol over Eriksen, die zaterdag net als Geoffrey Castillion zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

''Hij doet met alles mee en kan het niveau makkelijk aan. Bij Castillion ging het me erom dat ik hem beter wilde leren kennen. Hij moet zich nog ontwikkelen. Wat dat betreft heeft Eriksen meer een 'oude ziel'. Toch is hij met zijn 17 jaar nog hartstikke jong.''

Pantelic

Gezien de blessure van Pantelic dreigt Jol voor de competitiehervatting tegen NAC Breda komende zondag voor de spitspositie weinig te kiezen te hebben.

Van een probleem wil de coach echter niks weten. ''We hebben niet voor niets een jonge spits als Castillion meegenomen. En met onze Koreaanse spits Suk hebben we er sinds kort nog een bij. Die twee gaan zelf uitmaken wie er vanaf nu af en toe bij de selectie komt.”