AMSTERDAM - Real Madrid heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Mallorca eenvoudig gewonnen. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini won in het eigen Santiago Bernabeu met 2-0, door treffers van Gonzalo Higuain en Esteban Granero.

Rafael van der Vaart moest al na twintig minuten op een brancard het veld verlaten na een harde schop van een Mallorca-verdediger.

Van der Vaart mocht verrassend genoeg opnieuw in de basis beginnen, ondanks de terugkeer van Kaká. Pellegrini gaf de twee aanvallend ingesteld middenvelders samen een plek in zijn elftal, waarbij de Nederlander van de linkerkant moest komen.

Prachtige treffer

Higuain bracht de 'Koninklijke' al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Argentijnse aanvaller kwam vanaf de rechterkant naar binnen toe en schoot de bal met links prachtig in de verre hoek (1-0).

Granero, ingevallen voor de ongelukkige Van der Vaart, maakte kort na rust het tweede doelpunt.

Drenthe

Royston Drenthe moest negentig minuten op de bank blijven zitten, Ruud van Nistelrooij zat helemaal niet bij de selectie. Door de overwinning klom Real Madrid in ieder geval voor even naar de eerste plaats in de Primera Division.

De Madrilenen moeten die plek later op zondag echter alweer afstaan als FC Barcelona wint bij Tenerife.