BELEK - SC Heerenveen heeft ook zijn tweede oefenduel tijdens de trainingsstage in Turkije verloren. Zondag bleek Gaziantepspor te sterk voor de ploeg van Jan de Jonge: 1-0.

Mehmet Yozgatli maakte na ruim een uur de enige treffer uit een vrije trap. Doelman Brian Vandenbussche mocht zich dat aanrekenen.

Geheel verdiend was de Turkse zege niet. Heerenveen kreeg de beste kansen, maar was onvoldoende slagvaardig in de afwerking.

NAC Breda heeft zondag in Spanje de oefenwedstrijd tegen BK Pelister Bitola met duidelijke cijfers gewonnen. Het duel in de stromende regen eindigde in 5-2.

Maaskant

De tegenstand van de Macedonische club stelde echter zo weinig voor, dat trainer Robert Maaskant nauwelijks waarde hechtte aan de zege.

NAC kwam met 4-0 voor en geloofde het toen verder wel. Leonardo (2), Ellery Cairo en Jonas Kolkka scoorden. Nadat Pelister iets terug had gedaan liet ook Cairo zijn tweede doelpunt aantekenen.

PSV'er Reis

PSV's spits Jonathan Reis heeft zondag het trainingskamp van PSV in Valencia verlaten. De Braziliaan is ziek. Het leek de leiding van de club beter dat hij zich in Eindhoven laat onderzoeken.

Reis sloot ook al later aan in Valencia. Dit in verband met een verblijf in zijn geboorteland. Bij nader inzien blijkt hij ziek te zijn teruggekeerd uit Brazilië.

Toivonen

Ola Toivonen heeft de oefensessie in Spanje in het geheel niet meegemaakt. De Zweedse aanvaller had last van een oorontsteking. Hem werd afgeraden te vliegen.

PSV keert maandag terug. Het elftal van coach Fred Rutten speelt zaterdag bij Heerenveen een bekerwedstrijd.