AMSTERDAM - Verschillende trainers uit de Premier League zeggen zondag in de Engelse media dat de Afrika Cup afgelast moet worden. Een aantal Engelse clubs heeft spelers die deelnemen aan het toernooi.

Hull City-manager Phil Brown maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn spelers na de aanslag op de bus van Togo afgelopen vrijdag. "Je mag de veiligheid van de spelers, officials en fans absoluut geen gevaar laten lopen."

"Ik heb twee spelers, Daniel Cousin en Seyi Olofinjana, die daar zijn en ik wil ze zo snel mogelijk terugzien", aldus Brown in The Sun.

Portsmouth

 Peter Storrie, manager van Portsmouth, wil ook dat zijn vier spelers die deelnemen aan het toernooi zo snel mogelijk terugkeren naar Engeland. "Ik weet wat er zou moeten gebeuren. Het is logisch om het toernooi nu af te gelasten."

Harry Redknapp van Tottenham Hotspur is in de Engelse krant iets minder stellig. "Ik ben het ermee eens dat het het overwegen waard is, om het toernooi te cancellen. We kunnen niet gaan zitten wachten op de volgende beschieting."

Chelsea

Chelsea wacht met een oordeel op meer informatie. De Londense club heeft Didier Drogba en Salamon Kalou bij het toernooi in Angola.