AMSTERDAM - Volgens Arjen Robben is een langer verblijf van Mark van Bommel bij Bayern München van groot belang. "Zowel voor mij persoonlijk als voor het elftal is hij ongelooflijk belangrijk," stelt Robben zondag in Bild.

"Ik hoop dat de club hem een goede aanbieding zal doen en dat hij minstens voor één jaar zal bijtekenen." In de Duitse krant worden beide Nederlanders geïnterviewd.

Van Bommel geeft in het artikel nogmaals aan dat hij open staat voor een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Nederlander loopt komende zomer af.

"Vorig seizoen wilde ik graag voor twee jaar bijtekenen. Ik weet nog niet wat de plannen van Bayern deze keer zijn; er heeft namelijk nog geen gesprek plaatsgevonden. Maar ik wil graag langer blijven."

Derde plaats

Bayern München is halverwege het seizoen op een derde plaats in de Bundesliga te vinden. De club heeft twee punten achterstand op koploper Bayer Leverkusen.

Tijdens de eerste seizoenshelft speelde aanvoerder Van Bommel mee in tien wedstrijden. Robben kwam tot negen optredens in de hoofdmacht.