MILAAN - Wesley Sneijder heeft zijn Italiaanse club Internazionale behoed voor een verrassende nederlaag tegen het nietige Siena. De Nederlandse international schoot zaterdagavond tweemaal fraai raak uit een vrije trap.

De laatste, van zeker 25 meter, betekende vlak voor tijd de 3-3. Invaller Walter Samuel hielp de koploper in de laatste minuut zelfs aan drie punten, allesbehalve verdiend, door de 4-3 te laten aantekenen.

Aanjager

Heel lang zag het ernaar uit dat Inter wel degelijk, zelfs thuis, kan verliezen met Sneijder als aanjager van de ploeg. Na 88 minuten stond Siena in MIlaan met 3-2 voor. Terecht. De bezoekers hadden vaker kunnen scoren.

Nu bleef het bij doelpunten van Massimo Maccarone (2) en de Zweed Albin Ekdal. Veel voorbereidend werk kwam van de behendige Braziliaan Reginaldo vanaf de rechtervleugel.

Gele kaart

Sneijder was zeer actief maar in de slotfase ook geïrriteerd. Dat kwam hem op een gele kaart te staan. Het ging niet ten koste van zijn geloof in eigen kunnen en wil om te winnen. De oud-Ajacied was belangrijk voor de Milanese productie.

Hij gaf de dieptepass waaruit Diego Milito de 1-1 maakte en schoot vervolgens zelf een vrije trap met een boog over de muur achter de kansloze Gianluca Curci: 2-1.

Slechte terugreis

Sneijder herhaalde dat kunstje toen zelfs de trouwste Inter-supporter al nergens meer in geloofde. Van ver bezorgde hij de defensie van Siena, met doelman Curci aan het hoofd, via de binnenkant van de paal een slechte terugreis. Samuel maakte het vervolgens nog erger.

De van FC Twente gehuurde Oostenrijker Marko Arnautovic mocht van coach Jose Mourinho, die het pijnlijkste verlies sinds zijn komst naar Inter op de valreep zag afgewend, de tweede helft meedoen in plaats van Dejan Stankovic.

AS Roma

AS Roma boekte een benauwde zege op Chievo: 1-0. Daniele de Rossi maakte de treffer al in de eerste minuut. Coach Claudia Ranieri liet zijn aanwinst Luco Toni, geleend van Bayern München, debuteren in de spits.

De Romeinen speelden bijna de gehele wedstrijd met tien man. Keeper Doni, die op het laatste moment Julio Sergio moest vervangen, werd na elf minuten uit het veld gestuurd wegens een handsbal buiten zijn strafschopgebied.

Chievo kon geen moment profiteren van het personele overwicht. De ploeg uit Verona kreeg amper kansen. David Pizarro liet in de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0 liggen. Hij miste een strafschop.