Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Robben loopt voetblessure op

DUBAI - Arjen Robben heeft vrijdag de training bij Bayern München moeten afbreken. De 25-jarige aanvaller ging tijdens de oefensessie in Dubai door de rechterenkel.
Door ANP

De blessuregevoelige international klaagde over een stevige pijn. Het gewricht werd meteen ingepakt en in het ijs gezet.

Robben strompelde na afloop van de training in het Al-Maktoum stadion naar de spelersbus. Het ernstig de nieuwe kwetsuur is nog niet bekend. Persvoorlichter Markus Hörwick zei dat het eerste gevoel niet al te dramatisch was.

Bayerns clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, net aangekomen in Dubai, onderzocht de enkel van Robben vrijdagavond in het hotel. Volgens de website van de Zuid-Duitse club verwacht hij de precieze diagnose pas zaterdag te kunnen stellen.

Van Gaal

Louis van Gaal toonde zich ''zeer tevreden'' over de oefenstage aan de Golf, maar baalde ervan dat hij nog altijd niet alle vedetten aan het werk kan zetten in teamverband. Naast de nieuwe tegenvaller met Robben, ontbreekt ook Franck Ribéry nog altijd.

De Fransman trainde vrijdag wegens een ontstoken teen voor zichzelf, op kousenvoeten. ''Nu moet ik hem inpassen tijdens de competitie. Dat is lastig voor hem, voor mij en voor de ploeg'', zei Van Gaal.

Aanbevolen artikelen