MÜNCHEN - Louis van Gaal weet met welke spelers hij het in de tweede seizoenshelft moet doen. Volgens sportief directeur Christian Nerlinger gaat Bayern München zich de komende weken niet meer begeven op de transfermarkt.

De Duitse topclub ontdeed zich de voorbije week van wat overbodige spelers, zoals Luca Toni en Andreas Ottl.

''Ik ga er van uit dat het hierbij blijft'', zei Nerlinger op de website van Bayern, dat momenteel zijn trainingskamp heeft opgeslagen in Dubai. ''We gaan voor 100 procent zeker zelf geen spelers aantrekken.''

De Duitsers waren in de zomer zeer actief op de transfermarkt. De selectie van Van Gaal werd versterkt met onder anderen Arjen Robben, Edson Braafheid, Danijel Pranjic en Mario Gomez. ''We hebben een uitgebalanceerde en goede selectie'', aldus Nerlinger.

Ribéry

De sportief directeur van de club uit Beieren heeft de komende periode echter nog wel wat werk te doen. De contracten met Mark van Bommel, Daniël van Buyten, Jörg Butt, Hamit Altintop, Michael Rensing en Andreas Görlitz lopen na dit seizoen af.

Daarnaast staat Franck Ribéry in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Bayern zou het contract met de Fransman - dat medio 2011 afloopt - echter ook graag willen verlengen.

Tot grote onvrede van Van Gaal moest Ribéry de trainingen in Dubai aan zich voorbij laten gaan. De Franse middenvelder heeft last van zijn grote teen aan beide voeten. ''Zeer pijnlijk'', klaagde Ribéry.

Bloed en vocht

''Hoe het komt? Dat weet ik niet. In het vliegtuig op weg naar Dubai begon het pijn te doen. Er komt veel bloed en vocht uit.'' De Franse international kampt het hele seizoen al met pijntjes, waardoor Van Gaal slechts sporadisch over zijn spelmaker kan beschikken.

''Dit was juist een week waarin we Ribéry weer hadden kunnen inbouwen in het elftal'', mokte de Nederlander vrijdag. Van Gaal zag Ribéry alleen op slippers rondlopen, voetbalschoenen bezorgden hem teveel pijn.

''Lopen is voor dieren'', aldus Van Gaal. ''Voetbal doe je met je hersenen, de bal en met een beetje weerstand.'' Ribéry ontbreekt volgens Van Gaal volgende week bij de hervatting van de Bundesliga tegen Hoffenheim.

Robben

Arjen Robben, zo goed als hersteld van een knieblessure, is dan naar alle waarschijnlijkheid wel weer van de partij.

''Arjen heeft alle trainingsvormen op hoog niveau meegedaan. Het ziet er goed uit, hij behoort weer helemaal tot de groep'', aldus Van Gaal.