ROME - De sportrechter van de Italiaanse voetbalcompetitie heeft Inter-spits Mario Balotelli een boete opgelegd van 7000 euro wegens provocerend gedrag naar het publiek van Chievo Verona.

De Italiaanse jeugdinternational, van Ghanese afkomst, klapte demonstratief in zijn handen naar de fans van de thuisclub toen hij woensdagavond in de competitiewedstrijd (0-1) werd gewisseld.

Balotelli veroorzaakte na afloop nogal wat ophef in de Italiaanse media met zijn opmerking dat hij walgde van het boegeroep door het thuispubliek bij het verlaten van het veld.

De jonge aanvaller, een goede vriend van FC Twente-huurling Marko Arnautovic, zei vaker last te hebben in voetbalstadions van racistische uitingen door rivaliserende fans.

Excuses

Op zijn eigen website heeft Balotelli zijn excuses aangeboden aan de supporters van Chievo Verona die niets met het incident te maken hadden. Hij voegde eraan toe dat hij het zat is om racistische slogans te moeten aanhoren.

Balotelli benadrukte dat hij zich schaamde voor de kwetsende spreekkoren van Inter-fans tegen de Braziliaanse middenvelder Luciano van Chievo Verona.

Inter moet daarvoor een boete betalen van 15.000 euro. Chievo Verona kreeg voor de onheuse bejegening van Balotelli geen straf.