AMSTERDAM - De soap rond het eventuele vertrek van Franck Ribery bij Bayern München heeft weer een vervolg gekregen. Nadat de zaakwaarnemer van de Fransman eerder had laten weten dat de middenvelder niet bij wil tekenen in Duitsland, beweert de speler nu zelf het tegenovergestelde.

Manager Alain Migliaccio liet eind december weten dat zijn cliënt zijn contract bij de ploeg van trainer Louis van Gaal uitdient of dat hij komende zomer verkocht wordt. Een eventueel langer verblijf was echter geen optie.

In een reactie verwijst Ribéry deze woorden echter naar het rijk der fabelen. "Ik beslis, hij heeft als adviseur gesproken. Er volgen nog gesprekken met Bayern. We gaan om de tafel zitten en zetten alles op een rijtje. Daarna kan hij zeggen wat het wordt", aldus de international tegenover Bild.

Migliaccio blijft echter bij hoog en bij laag beweren dat de onderhandelingen op niets uit zullen draaien. "Hij heeft me verteld niet te willen blijven, omdat zijn vrouw veel moeite heeft met zich in Duitsland op haar gemak te voelen", zegt hij in de Duitse krant.