AMSTERDAM - Cristian Chivu is donderdag succesvol aan zijn hoofd geopereerd. De verdediger van Internazionale knalde woensdag in het met 1-0 gewonnen duel tegen Chievo Verona met zijn hoofd tegen dat van tegenstander Sergio Pellissier.

De Roemeen werd direct naar het ziekenhuis afgevoerd waar een zware operatie noodzakelijk bleek.

Er bleek een bloeding ontstaan in de rechterhersenkwab van de verdediger, weet Voetbal International donderdag te melden. Bovendien was de hersenwand van de oud-Ajacied beschadigd.

Deze is hersteld met eigen bot. De doktoren zijn tevreden over de ingreep. "De patiënt is alert en een scan op donderdagmorgen wees uit dat de operatie geslaagd is", liet een doktor van het Borgo Trento-ziekenhuis volgens weten.

"We hebben er vertrouwen in dat hij zonder problemen kan herstellen. Het is nog wel te vroeg om te zeggen wanneer we hem uit het ziekenhuis ontslaan."

Intensive care

"Chivu ligt nog op de intensive care, maar dat is om pricacy-reden", voegt Franco Combi, clubarts van de Milanezen toe. "Hij is de hele tijd rustig gebleven. Cristian is een geweldige kerel. Hij was continu waakzaam."

"Gelukkig hadden we snel in de gaten dat het serieus was en zijn we voortreffelijk geholpen door de artsen in Verona. Hoe lang het duurt voordat hij weer kan voetballen? Als arts ligt onze prioriteit in dit geval bij de algehele gezondheid van Chivu."