AMSTERDAM - Maxime Lestienne kiest voor Club Brugge zodat hij voorlopig dicht bij zijn ouders kan blijven. Dit vertelt het 17-jarige talent, hij tekende woensdag voor 2,5 jaar bij de Belgische club, op de clubsite.

“In die zin heb ik uiteindelijk voor Club Brugge geopteerd want het leek mij de meest logische keuze”, vertelt de oud-speler van het failliete Excelsior Moeskroen op de site van Club Brugge.

Lestienne stond in de belangstelling van een rij binnenlandse en buitenlandse clubs, waaronder Anderlecht, Lille en PSV. “Het heeft mijn keuze er allerminst makkelijk op gemaakt.”

De aanvaller had een positief gesprek met Luc Devroe en de Nederlandse coach Adrie Koster. “Daarbij viel me op dat de coach heel rustig maar wel erg gedreven overkwam. Je voelt zo aan dat hij een vakman is, iets wat hij dit seizoen reeds meermaals bij Club heeft aangetoond”, vertelt de Belg.

Bewijzen

“Bij Moeskroen had ik een niet onbelangrijke rol maar hier bij Club zal ik mij opnieuw helemaal van voor af aan moeten bewijzen”, vervolgt hij.

“Het komt er dus op aan om op training alles te geven en mij zoveel mogelijk te tonen aan de supporters in het seizoen dat ons nog rest."