AMSTERDAM - Stef Nijland kwam onder trainer Fred Rutten vrijwel niet aan spelen toe bij PSV. Voor de 21-jarige aanvaller reden genoeg om op huurbasis te vertrekken naar Willem II. Hij koestert echter geen wrok jegens zijn trainer in Eindhoven.

"Ik heb een goed gevoel over het afgelopen half jaar, doordat ik wél heel veel trainingsarbeid heb kunnen leveren en veel fitter ben geworden. De komst van Rutten naar PSV heeft me wel degelijk veel gebracht", zegt de oud-speler van FC Groningen tegenover Voetbal International.

Toch is een tijdelijk vertrek voor Nijland een logische oplossing. "Feit is dat er bij een goed draaiend team in de top altijd wat jongens buiten de boot moeten vallen. Om verder te komen, is het wel belangrijk dat ik ga spelen."

Goed gevoel

De keuze voor een overgang naar Tilburg was dan ook snel gemaakt. "Het gevoel was meteen goed en het streelt me ook dat ze me vanaf de zomer constant hebben gevolgd."

"Bovendien vind ik dat er heel veel voetbal in die ploeg zit, al is het er de eerste maanden nog niet echt uitgekomen. Maar trainer Fons Groenendijk maakt op mij een heel goede indruk."