AMSTERDAM - Wayne Rooney is dit seizoen goed op dreef bij Manchester United. De aanvaller maakte in het duel met 5-0 gewonnen duel met Wigan Athletic alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen en is dan ook hard op weg om zijn recordaantal van 23 goals te verbeteren.

In het seizoen 2006 - 2007 had de oud-speler van Everton 55 wedstrijden nodig om tot dit aantal te komen. Deze jaargang speelde hij tot nu toe 'slechts' 23 officiële duels.

De aanvaller zelf voorziet dan ook weinig problemen bij zijn recordjacht. "Als ik er dit seizoen niet nog acht weet te maken, heb ik iets fout gedaan."

"Ik speel goed, ik voel me fit en ik krijg veel kansen. Voor mijn doelpunt tegen Wigan raakte ik al de paal en daarna schoot ik nog een keer op de lat."

Meer dan Torres

Met concurrentie van spitsen als Didier Drogba (Chelsea) en Jermaine Defoe (Tottenham Hotspur) is de strijd om de topscorerstitel in de Premier Legue nog allerminst gestreden.

Zijn goal tegen Wigan maakte van Rooney echter wel de meest doeltreffende speler van 2009. Met zijn 22 treffers blijft hij Fernando Torres van Liverpool met één doelpunt voor.

Bewonderenswaardig

Manager Alex Ferguson is dan ook zeer te spreken over de vorm van zijn aanvaller. "Wayne speelde weer fantastisch, net als zondag tegen Hull City. Zijn inzet is bewonderenswaardig en hij heeft een enorme wil om te winnen."