AMSTERDAM - Arjen Robben kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste half jaar in dienst van Bayern München. Ondanks dat een knieblessure lange tijd roet in het eten gooide, wist de international 2009 positief af te sluiten.

In het laatste duel voor de winterstop tegen Hertha BSC excelleerde hij als vanouds en de buitenspeler is dan ook erg te spreken over zijn nieuwe competitie.

"Sommige mensen denken dat het een stap terug is; misschien omdat de competities in Engeland en Spanje hoger aangeschreven staan. Maar ik vind de Bundesliga prachtig. De stadions zijn groot en zitten vol", zegt Robben tegenover Voetbal International.

De keuze voor de Beierse club was voor de Bedumer dan ook niet vreemd. "Ik wilde naar een club die mij als een grote aankoop zou binnenhalen. Waar ik belangrijk kan zijn. Met een bijrol neem ik geen genoegen."

Zeer welkom

"Voordat ik naar Chelsea en Real Madrid ging, toonde Bayern ook al belangstelling. Ze gaven me telkens het gevoel dat ik zeer welkom ben. Topvoetballers worden hier enorm gerespecteerd."

Ondanks het goede gevoel dat hij in zijn eerste Duitse maanden kreeg, baalde de oud-PSV'er flink van dat hij wederom te kampen kreeg met een blessure. "Ik eindigde vorig seizoen bij Real Madrid op een goede manier."

Kapot van blessure

"Die lijn leek ik door te trekken in Duitsland. Tot die knieblessure. Daar was ik dan ook echt kapot van, want ik zat net weer op mijn oude niveau en wilde de ellende juist achter me laten."

Volgens Robben had zijn laatste kwetsuur echter weinig te maken met zijn vermeende zwakke fysieke gesteldheid. "Dit kon iedereen overkomen, het had niets met mijn spieren te maken. Maar je hebt de naam, hè."

"Zelf wil je het graag positief blijven zien. Je blijft knokken. Het is ook niet eenvoudig steeds weer terug te moeten komen na een blessure."

Ingrijpend

Al met al was 2009 voor de aanvaller dan ook een hectisch jaar. "Ik maakte de overstap naar Bayern op het laatste moment, werd hier in het diepe gegooid."

"We hebben ons eigen plekje gevonden, maar buitenstaanders zien mij alleen op een voetbalveld. Ze kijken niet mee in dat andere leven, terwijl zo'n overgang best ingrijpend is."