LONDEN - Manchester United en Arsenal schuiven in de Engelse Premier League langzaam richting koploper Chelsea. Manchester United won woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic met 5-0. Arsenal was duidelijk de beste op het veld bij hekkensluiter Portsmouth: 1-4.

Titelverdediger Manchester kwam door de zege op twee punten van Chelsea. Arsenal staat nog vier punten achter, maar moet nog een duel inhalen.

Manchester United, nog zonder doelman Edwin van der Sar, rolde Wigan al in de eerste helft op. Wayne Rooney, Michael Carrick en Rafael Da Silva zorgden voor een geruststellende ruststand: 3-0. Na de pauze maakten Dimitar Berbatov en Antonio Valencia er ook nog 4-0 en 5-0 van.

Arsenal had ook geen last van het in zwaar weer, ook financieel, verkerende Portsmouth. Eduardo en Samir Nasri scoorden voor de rust.

Nadat Aaron Ramsey er 3-0 van had gemaakt, zorgde Nadir Belhadj voor wat vrolijke gezichten bij het thuispubliek. In de slotfase was Alexandre Song Billong verantwoordelijk voor de 1-4.