BRUSSEL - Anderlecht heeft woensdag met succes de koppositie in de Belgische eerste klasse verdedigd. De ploeg won in eigen huis met 2-1 van Zulte Waregem. Tom De Sutter maakte beide doelpunten voor Anderlecht

De Brusselaars zijn dankzij de overwinning opnieuw alleen leider met 3 punten voorsprong op Club Brugge, dat eerder op de avond Kortrijk met 4-1 versloeg.

AA Gent blijft derde in de stand na een zege van 4-0 op Roeselare. Elimane Coulibaly maakte een hattrick.

Anderlecht begon swingend aan de wedstrijd, maar gaandeweg werd het slim spelende Zulte Waregem de betere ploeg. De eerste goal van De Sutter, iets na een half uur, viel dan ook onverwachts.

Geflatteerder

De 2-0 van De Sutter vlak voor rust maakte de stand nog geflatteerder. Kort na de pauze maakte Berrier de aansluitingstreffer, maar Zulte Waregem kon in het vervolg van de wedstrijd niet doorzetten. Anderlecht controleerde de kleine marge en bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen.

Brugge speelde een goede wedstrijd bij Kortrijk. Door Nabil Dirar en Ivan Perisic kwam de ploeg met 2-0 voor. Benteke scoorde namens de thuisploeg voor de rust nog tegen.

Beslissing

Na ruim een uur maakte de ploeg van Adrie Koster binnen twee minuten het duel af. Dorge Kouemaha (66e minuut) en Karel Geraerts (68e) scoorden snel na elkaar en zorgden voor de eindstand.