AMSTERDAM - Marcel Brands is door PSV benaderd om technisch directeur te worden bij de Eindhovenaren. Dit meldt Voetbal International.

De huidige technisch directeur van AZ werd op 13 december, toen PSV en AZ elkaar troffen (1-0 winst PSV), al gepolst door de clubleiding van PSV.

Hij sprak bovendien informeel met Frits Schuitema, voorzitter van de raad van commissarissen, en trainer Fred Rutten. Brands zou de Eindhovense club in eerste instantie ‘nee’ hebben verkocht.

Rutten heeft voor meerdere functies lijntjes uitgegooid. Zo zou hij ook bij Hans van der Zee geïnformeerd hebben of hij voelt voor een terugkeer naar PSV. Van der Zee was onder Guus Hiddink internationaal scout voor de Eindhovenaren en is nu in dienst bij Ajax.

Piet de Visser

Daarnaast is Piet de Visser voor Rutten al langere tijd zijn gewenste topscout. De zeventiger vervulde onder Hiddink een belangrijke rol in het scoutingsteam, maar ging weg omdat hij niet met directeur Jan Reker wilde werken. Die kondigde deze week echter zijn vertrek aan.