AMSTERDAM - In de Engelse Premier League is halverwege de competitie nog geen uitgesproken favoriet voor het kampioenschap aan te wijzen. Chelsea, Manchester United en Arsenal vormen met miniem onderling verschil de huidige top drie. United-manager Alex Ferguson vermoedt dat het tussen de twee eerstgenoemde clubs zal gaan.

''Zoals altijd zullen twee clubs als puntje bij paaltje komt het uitmaken'', zei Ferguson tegenover de BBC.

''Het grootste gevaar komt van Chelsea, vanwege hun ervaring. Dat zei ik aan het begin van het seizoen al.''

De stand op de ranglijst wijst echter uit dat ook Arsenal vooralsnog volop meedoet om de bovenste plek. In verliespunten hebben de Londenaren zich tussen koploper Chelsea en United genesteld. Chelsea heeft één verliespunt minder dan Arsenal en twee minder dan titelhouder United.

Bijzondere jaargang

De equipe van Ferguson sluit het kalenderjaar woensdagavond af tegen Wigan Athletic, Arsenal ontmoet Portsmouth. ''Deze jaargang is bijzonder in die zin dat geen enkele topclub een constante reeks neerzette'', aldus de coach.

Ook het merendeel van de bezoekers die op NUsport hun stem uitbrachten op de poll verwacht dat het tussen United en Chelsea zal gaan. Chelsea wint het daarbij nipt. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kan op 36,1 procent van de stemmen rekenen, tegenover 34,7 procent voor United.

Liverpool

Arsenal volgt met 25,7 procent. Gezien de huidige competitiestand zijn clubs als Tottenham Hotspur, Liverpool, Aston Villa en Manchester City niet meer dan outsiders voor de landstitel. Van de meer dan 2500 stemmers denkt ruim 3 procent dat de titel naar een van die teams gaat.